Waterwratjes

Heb je last van waterwratjes, dan weet oma raadt. Waterwratjes zijn kleine wratjes op de huid die worden veroorzaakt door een virus. Waterwratjes zijn anders dan normale wratten, die vooral op de handen en voeten voorkomen. Vooral kinderen zijn gevoelig voor het virus dat waterwratjes veroorzaakt. Waterwratjes zijn onschuldig en gaan binnen een half jaar tot een jaar vanzelf weg. Ondanks het feit dat ze onschuldig zijn, vinden veel mensen het wel erg storend om waterwratjes te hebben. Om cosmetische redenen willen de meeste mensen er het liefst zo snel mogelijk vanaf. Er zijn verschillende slimme manieren van oma om van de wratjes af te komen. Ook zijn er speciale middelen tegen waterwratjes.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen, ook bij waterwratjes. Vooral kinderen tussen de één en vijf jaar oud lopen een risico op waterwratjes. De waterwratjes ontstaan sneller op een beschadigde huid die niet goed schoon is. Op een vuile huid kunnen veel virussen zitten. Wanneer deze huid ook nog eens beschadigd is, wordt het voor het virus erg gemakkelijk om de huidcellen te infecteren. Waterwratjes zijn dan ook goed te voorkomen door de huid zo schoon mogelijk te houden. Zeker wondjes en schrammetjes moeten schoon worden gehouden om waterwratjes en andere ontstekingen te voorkomen.

Voorkom contact!

Voorkom daarnaast direct contact met een waterwratje. Het virus dat het wratje veroorzaakt is erg besmettelijk. Als je waterwratjes bij iemand anders behandelt, is het verstandig om handschoenen te dragen en je handen achteraf goed te wassen.

Simpele behandeling

Heb je toch waterwratjes gekregen, dan weet oma gelukkig nog raadt. Waterwratjes zijn vrij simpel te behandelen. Een goed middel tegen waterwratjes is Sudocrem. Smeer dagelijks een dun laagje Sudocrem op de wratjes, waardoor ze langzaam uitdrogen. Eenmaal uitgedroogd vallen de wratjes vanzelf van de huid af. Het is wel belangrijk dat je consequent bent en de sudocrem dagelijks aanbrengt, zonder dagen over te slaan.

Betadinezalf

Een ander effectief middel tegen waterwratjes is Betadinezalf. Betadine gaat infecties van de opperhuid tegen. Het bestrijdt het virus effectief, waardoor de wratjes langzaam afsterven. Ook hier breng je de zalf dagelijks aan gedurende enkele weken. De wratjes worden kleiner en verdwijnen uiteindelijk volledig.

Wratx aanstipvloeistof

Verdwijnen de waterwratjes niet zo snel als je zou willen? Gelukkig weet oma dan nog raadt met de waterwratjes. Maak gebruik van Wratx aanstipvloeistof. De aanstipvloeistof droogt de wrat tot in de kern uit, waardoor deze afsterft en van de huid af valt. Je hoeft de wrat maar één keer per week aan te stippen. Bij kinderen is twee tot drie keer aanstippen meestal voldoende. Bij volwassenen zijn er meer behandelingen nodig. Pas wel op met de omliggende huid. Wratx is vrij agressief. Voorkom dat de omliggende huid wordt aangetast door zorgvuldig aan te stippen.

Wrattenpen-oma-weet-raadt

Wrattenpen van Wartner

De Wrattenpen van Wartner werkt vergelijkbaar. De pen bevat een zuur dat je zeer precies kan aanbrengen op de wrat. De wrat wordt direct gedood, terwijl de onderliggende huid wordt gestimuleerd om te vernieuwen. De wrattenpen van Wartner is vooral erg handig bij waterwratjes op moeilijk bereikbare plekken, zoals in huidplooien. Ook de Dr. Fix Waterwratjes Pen is hiervoor eveneens zeer geschikt!

Lees ook oma’s tips voor behandelen van gewone wratten en alle op internet verzamelde Nuttige Links>>
Alle oplossingen voor; Aambeien, Eczeem, Luizen, Hooikoorts, Verbranding, Puisten, Voetschimmel en Afvallen

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op