Blaasontsteking

Een blaasontsteking is erg pijnlijk en vervelend, maar gelukkig weet oma raadt. Een blaasontsteking wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie van de blaas. Verschillende bacteriën kunnen een blaasontsteking veroorzaken, maar vrij vaak gaat het om de darmbacterie E. Coli. Vooral vrouwen krijgen te maken met een blaasontsteking. Eén op de vijf vrouwen heeft in ieder geval één keer per jaar last van een blaasontsteking. Dit zijn vooral vrouwen in de twintig.

Bij een blaasontsteking doet het plassen zeer en kan er ook pijn in de onderbuik en onderrug ontstaan. Ook is er vaak een loze drang om te plassen aanwezig. Een blaasontsteking is erg vervelend en pijnlijk, maar gelukkig ook vrij onschuldig. De ontsteking kan goed behandeld worden met antibiotica en andere medicijnen. Ook kan de kans op een blaasontsteking verkleind worden met de tips van oma.

Een blaasontsteking ontstaat sneller bij strak, synthetisch ondergoed. Bacteriën kunnen door zulk ondergoed sneller de blaas infecteren en een ontsteking veroorzaken. Wollen ondergoed en ondergoed dat niet te strak zit dragen kan de kans op een blaasontsteking verkleinen.

Goed schoon houden

Ook is het altijd verstandig om het geslachtsdeel zo schoon mogelijk te houden. Door slechte hygiëne kan een blaasontsteking een stuk sneller ontstaan. Het is niet voor niets dat veel mensen juist op vakantie een blaasontsteking krijgen. Vaak is de persoonlijke hygiëne op vakantie iets minder goed is dan thuis. Vooral bij vrouwen is het verstandig niet te vaak met (sterke) zeep te wassen. Dit kan het natuurlijke evenwicht van de vagina verstoren en leiden tot infecties, die ook in de urineweg kunnen ontstaan.

Direct plassen

De kans op een blaasontsteking kan verder verkleind worden door na de geslachtsgemeenschap direct te plassen. Tijdens de geslachtsgemeenschap kunnen er namelijk sneller bacteriën in de urinewegen terechtkomen die later een blaasontsteking kunnen veroorzaken. Door na de geslachtsgemeenschap te plassen spoel je deze bacteriën weg.

Extra vitamine C

Bij een opkomende blaasontsteking is het verstandig om veel water te drinken en extra vitamine C te slikken. Door veel water te drinken wordt de blaas gespoeld. Dit zal de blaasontsteking niet altijd voorkomen, maar het kan de kans erop wel verkleinen. Vitamine C verkleind de kans op een blaasontsteking en kan een opkomende blaasontsteking stoppen.

Blaasontsteking-oma-weet-raadtDe bovengenoemde manieren van oma kunnen het beste worden gecombineerd met speciale middelen tegen een blaasontsteking. Gebruik bijvoorbeeld de Cranberry Monarda tabletten van A. Vogel. Deze tabletten verbeteren de blaasfunctie en reinigen de blaas. De kans op een blaasontsteking wordt hierdoor veel kleiner.

Ook Cranmed Forte Granulaat kan gebruikt worden om een blaasontsteking te voorkomen of te behandelen. Cranmed Forte Granulaat wordt geleverd in sachets. Je maakt met één sachet een glas drinken. Door één sachet per dag te gebruiken kan een blaasontsteking worden voorkomen. Heb je al een blaasontsteking, dan behandel je de ontsteking met twee sachets per dag.

Bij een hevige blaasontsteking zal het soms nodig zijn om antibiotica te nemen. De huisarts moet deze antibiotica voorschrijven. Ook tijdens een antibioticakuur is het handig om de hierboven genoemde tips te volgen. Dit ondersteunt de antibioticakuur en zorgt ervoor dat je nog sneller van je blaasontsteking afkomt.

Genees ook snel van Buikpijn, Hoesten, Griep, Verkoudheid, Voetschimmel, Misselijkheid en Aambeien
Geniet ondertussen van Door Oma Verzamelde Sites en maak gebruik van alle Besparingen & Aanbiedingen…

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op