Griep

Griep gaat vanzelf over, maar oma weet raadt met vervelende klachten bij griep. Griep wordt veroorzaakt door het griepvirus (influenza). Het virus infecteert de luchtwegen en zorgt voor de bekende symptomen van griep. Onder andere (hoge) koorts, spierpijn, keelpijn, hoofdpijn en rillingen komen voor bij griep. Helaas is er geen medicijn dat het virus doodt. Je lichaam moet uit zichzelf herstellen van griep. Wel kun je de symptomen van griep zo veel mogelijk verminderen. Oma weet raadt met griep, want met oma’s tips heb je veel minder last van al die klachten.

Veel drinken

Het is vooral belangrijk om veel te drinken als je griep hebt. Het lichaam heeft veel vocht nodig om de virussen te bestrijden. Daarnaast voert water de afvalstoffen af. Als je last hebt van een zere keel of een verstopte neus, is het lekker om gemberthee of kruidenthee te drinken. Je kunt eventueel nog één of twee theelepels honing toevoegen. De thee verzacht je keel en de warme lucht van thee kan de verstopte neus tegengaan. Je kunt ook nog wat citroensap toevoegen aan de thee. Citroensap heeft ook een verlichtend effect op de zere keel en verstopte neus.

Neem zoveel mogelijk rust

Bij griep is het verstandig om zoveel mogelijk rust te nemen. Je lichaam heeft alle beschikbare energie nodig om het griepvirus te bestrijden. Hoe meer rust je neemt, hoe meer energie het lichaam kan gebruiken voor het bestrijden van de griep. Ga even op bed liggen en kijk vooral niet teveel televisie. Bij hoofdpijn kan het erg fijn zijn om een nat washandje op je voorhoofd te leggen. De verkoeling die het washandje geeft laat de hoofdpijn wegtrekken.

Knoflook

Bij griep is het goed om wat knoflook te eten. Verwerk bijvoorbeeld wat extra knoflook in het avondeten. Knoflook bevat stoffen die goed werken tegen virussen. Je zult er niet direct van genezen, maar je kunt het herstel wel versnellen. Daarnaast kan knoflook de neus tijdelijk wat meer openzetten, waardoor je beter kunt ademen. Bij een verstopte neus kun je ook een versneden ui naast je bed zetten. De lucht die van de ui afkomt zet je neus open.

Griep-oma-weet-raadtA. Vogel Echinaforce tabletten

Je gaat griep het beste tegen met specifieke middelen tegen griep. A. Vogel Echinaforce tabletten gaan de symptomen van griep effectief tegen en versterken de weerstand. Je lichaam krijgt een duwtje in de goede richting bij het herstel.

Idyl Grieppakket

Ideaal bij griep is het Idyl Grieppakket. Dit pakket heeft alles dat je nodig hebt bij griep. Onder andere hoestsiroop, zuigtabletten, paracetamol, neusspray en vitamine C-1000 bruistabletten helpen je bij het herstel van griep. Met het Idyl Grieppakket heb je dus in één keer alles in huis om de griep zo dragelijk mogelijk te maken.

Chi Rozemarijn Spaanse Eko

Een goede aanvulling op de hierboven genoemde medicijnen is Chi Rozemarijn Spaanse Eko. Dit is een geurlampje dat een frisse, kamferachtige geur afgeeft. Deze geur is prettig voor je luchtwegen en zet je neus wat meer open. Daarnaast geeft de frisse geur je weer wat meer energie. Je voelt je prettiger en hebt wat minder last van de griep. Meer genot tegen minder kosten vind je onder Oma’s Bespaar Links>>

Griep gaat vaak samen met Hoofdpijn, Buikpijn, Hoesten, Verkoudheid, Keelontsteking en Koortslip

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op