Misselijkheid

Last van misselijkheid, dan weet oma raadt. Misselijkheid kan erg veel verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je teveel gegeten of gedronken hebt, maar de oorzaak kan ook liggen bij een maag-/darminfectie. Ook reisziekte is een veelvoorkomende oorzaak van misselijkheid. Misselijk zijn is een reactie van de hersenen op een probleem met de maag of de inhoud van de maag.

Braken

Wanneer je misselijk bent kun je gaan braken: je lichaam wil af van de inhoud van de maag. Soms is dit terecht (bedorven voedsel), maar soms ook niet (reisziekte). Misselijkheid is erg vervelend, maar gelukkig ook vrij onschuldig. Oma weet raadt met misselijkheid. Lees hieronder over de beste tips van oma tegen misselijkheid.

Doe rustig aan

Wanneer je misselijk bent, is het verstandig om het even rustig aan te doen. Door veel te bewegen kan de misselijkheid juist erger worden. Geef het lichaam de tijd om tot rust te komen. Het is bij misselijkheid vooral belangrijk om rustig te ademen. Ga waar mogelijk even op je rug liggen en leg je handen op de buik. Adem rustig in en uit. Met een rustige, gecontroleerde ademhaling wordt de misselijkheid vaak al een stuk minder.

Wat is de oorzaak?

Om misselijkheid tegen te gaan is het vooral belangrijk om erachter te komen waar de misselijkheid vandaan komt. Door de oorzaak te achterhalen kan je misselijkheid in de toekomst ook voorkomen. Wordt de misselijkheid door bijvoorbeeld autorijden veroorzaakt, dan is het verstandig om even te stoppen met rijden. Rij je niet zelf, doe dan een raampje open en kijk naar buiten en staar ver weg. Zoek bij voorkeur een punt op de horizon. Bij wagenziekte zijn je hersenen in de war door de snelheid en de beweging van de auto. Door goed naar buiten te kijken kunnen je hersenen de bewegingen associëren met wat het ziet en wordt de misselijkheid vaak minder.

Cola

Wordt de misselijkheid veroorzaakt door iets dat je gegeten of gedronken hebt, dan is het moeilijker om er vanaf te komen. Het is nu vooral belangrijk dat de maag en darmen weer tot rust komen. Soms is het voldoende om iets kleins te eten. Eet bijvoorbeeld een sneetje brood. Het helpt meestal ook goed om cola zonder prik te drinken. Cola brengt de maag tot rust. Cola op kamertemperatuur werkt beter dan cola uit de koelkast. Ook melk kan de maag tot rust brengen. Tenslotte werkt ook een stukje gember bij veel mensen goed tegen de misselijkheid.

Primatour

De beste resultaten behaal je met speciale middelen tegen misselijkheid. Heb je vaak last van reisziekte, maak dan gebruik van de reistabletten van Primatour. Neem de tabletten in voordat je gaat reizen. Ben je eenmaal misselijk, dan ben je meestal al te laat.

Rennie

Misselijkheid gaat vaak gepaard met oprispingen en brandend maagzuur. Om het maagzuur te neutraliseren kun je Rennie kauwtabletten innemen. De kauwtabletten van Rennie zetten overtollig maagzuur om in water, waardoor de misselijkheid al snel minder wordt. Voorkom de productie van overtollig maagzuur daarnaast met de tabletten van Losecosan. Eén tablet per dag beschermt je 24 uur lang tegen een te grote maagzuurproductie. Hierdoor wordt ook misselijkheid vaak een stuk minder.

Oma heeft nog veel meer tips tegen Misselijk Zijn, Buikpijn, Griep, Hoesten, Hoofdpijn en geeft Online Advies>>

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op