Keelontsteking

Last van een vervelende keelontsteking, dan weet oma gelukkig raadt. Een keelontsteking wordt meestal veroorzaakt door het verkoudheidsvirus. Naast het verkoudheidsvirus, kan ook een streptokokkenbacterie of de ziekte van Pfeiffer een keelontsteking veroorzaken. Een keelontsteking is erg vervelend, maar gelukkig goed te behandelen. Gebruik één van de vele trucjes van oma, of kies voor speciale medicijnen die tegen een keelontsteking werken.

Veel hoesten en een zere keel

Een keelontsteking gaat gepaard met veel hoesten en een rauwe, zere keel. Je lichaam moet uit zichzelf herstellen van de infectie, maar je kunt wel de symptomen van een keelontsteking goed bestrijden. Een simpele manier om de keelpijn tegen te gaan is gorgelen met lauw zoutwater. Verwarm wat water en los hier één of twee eetlepels zout in op. Door te gorgelen komt het zout bij je keel, zonder dat je het hoeft door te slikken. Zout reinigt de keel en het lauwe water verwarmt je keel enigszins. Dit voelt prettig aan voor je keel en helpt bij het herstel van je keelontsteking.

Warme muntthee

Even simpel als doeltreffend bij een keelontsteking is warme Muntthee drinken. De warme thee verwarmt je keel, waardoor je sneller herstelt van de keelontsteking. Eventueel kun je een lepeltje honing door de thee doen. Honing verzacht je keel flink, waardoor je minder moet hoesten en het hoesten ook minder pijn doet. Naast honing, kan je ook wat citroensap door de thee heen doen. Ook citroensap brengt de keel wat meer tot rust. Heb je geen zin in thee, dan kun je ook een losse eetlepel honing eten. Het is wel verstandig hierna even niks te drinken, omdat je de honing anders direct wegspoelt.

Je keel warm houden

Voor het herstel is het belangrijk dat de keel warm wordt gehouden. Door een sjaal te dragen houd je de keel goed warm, wat het herstel versneld. Voor het slapen gaan kun je een natte doek om de keel wikkelen. Wanneer je deze vervolgens omwikkeld met een sjaal, krijg je een broei-effect. De hele nacht wordt je keel nu flink warm gehouden. Het slaap misschien niet prettig, maar ‘s ochtends is de keelpijn een stuk minder en de keelontsteking zelf deels of zelfs helemaal weg.

De bovengenoemde manieren werken helaas maar tot een bepaalde hoogte. Gelukkig weet oma nog wel raadt met een keelontsteking. Voor de allerbeste resultaten gebruik je een speciaal medicijn voor de keel in combinatie met één van oma’s trucjes. Zo kom je zo snel mogelijk af van je keelontsteking.

Trachitol-keelonsteking-oma-weet-raadtTrachitol

Gebruik bijvoorbeeld de zuigtabletten van Trachitol. De Trachitol Zuigtabletten hebben een dubbele werking. De stoffen in de tabletten werken antibacterieel, waardoor je sneller herstelt van een keelontsteking veroorzaakt door een bacterie. Tegelijkertijd werken de zuigtabletten ook pijnstillend, waardoor slikken en hoesten minder pijnlijk is.

FluimucilFluimucil hoestdrank

Soms gaat een keelontsteking gepaard met een vastzittende en pijnlijke hoest. Het is verstandig om dan Fluimucil Hoestdrank Forte 4% te gebruiken. De hoestdrank maakt het slijm minder dik en taai, waardoor je het makkelijker kan ophoesten. Dit voorkomt een hoop gehoest, waardoor ook je keel minder pijn doet.

Ontstekingsvrije leefstijl

Wil je ook een leven zonder ontstekingen die je dagelijks plezier ontnemen? Met aangepaste voeding is dit nu voor iedereen bereikbaar! Alex Greve schreef er een uniek 4 puntenplan voor ontstekingsvrij leven over, de eerste maand kun je Hier Gratis Downloaden!

Keelontsteking verdwenen? Lees dan ook over Aften, Koortslip, Kriebelhoest, Hoofdpijn en Oma’s Links!

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op