Misselijk

Last van je buik en het gevoel dat je moet overgeven, dan weet oma gelukkig raadt met misselijkheid. Misselijkheid kan erg veel verschillende oorzaken hebben. Een misselijk gevoel ontstaat wanneer je lichaam je maag wilt legen. Je wordt bijvoorbeeld misselijk als je teveel gegeten of gedronken hebt. Je lichaam voorziet gevaar en wil de inhoud van de maag zo snel mogelijk kwijt zijn. Het gevolg is dat je misselijk wordt.

Evenwichtsorgaan

Misselijkheid kan ook ontstaan wanneer er iets misgaat in het evenwichtsorgaan. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer je heel snel veel rondjes draait, of in een snelle achtbaan zit. Ook bij wagenziekte is je evenwichtsorgaan betrokken. Officieel noemen we dit bewegingsziekte, omdat bijvoorbeeld zeeziekte eigenlijk precies hetzelfde is als wagenziekte. Met een paar handige trucjes van oma kun je misselijkheid voorkomen en tegengaan. Je kunt ook gebruik maken van enkele handige middeltjes die de misselijkheid effectief tegengaan.

Waar komt de misselijkheid vandaan?

Het is allereerst belangrijk om te achterhalen waar de misselijkheid vandaan komt. Is het wagenziekte, teveel eten of ligt de oorzaak bij een infectie? Heb je bijvoorbeeld teveel gegeten, dan is het voldoende om even te gaan liggen en je lichaam rustig het eten te laten verteren. Ben je wagenziek, dan gaat de misselijkheid pas volledig over wanneer je niet meer rijdt. Het is bij misselijkheid altijd handig om het even rustig aan te doen. Ga geen televisie kijken, maar geef je lichaam de rust die het nodig heeft.

Ben je wagenziek, dan is het verstandig om goed naar buiten te kijken. Je evenwichtsorgaan is in de war door de snelheid waarmee je rijdt, in combinatie met eventuele bochten. Als je naar buiten kijkt, hebben je hersenen een beter beeld van hoe je beweegt. Wanneer je een boek leest tijdens het rijden is dit een stuk lastiger.

Cola drinken

Als je misselijk bent, werkt het ook om wat cola te drinken. Hoewel niet het lekkerst, werkt cola het beste wanneer het op kamertemperatuur is. Ook gemberthee heeft een soortgelijke werking bij misselijkheid. Bij een flink misselijk gevoel is het soms handig om tijdelijk geen vast voedsel te eten. Je maag moet tot rust komen en doet dit het beste wanneer je alleen vloeistoffen binnen krijgt. Drink wel altijd voldoende om uitdroging te voorkomen, zeker wanneer je veel moet overgeven.

Primatour-Reistabletten-misselijk-oma-weet-raadtPrimatour Reistabletten

Al deze manieren werken goed tegen misselijkheid, maar de beste resultaten behaal je met speciale medicijnen. Heb je last van reisziekte, dan weet oma raadt. Maak gebruik van Primatour Reistabletten. Deze tabletten werken tegen iedere vorm van reisziekte, dus wagenziekte, zeeziekte en ook vliegziekte. De tabletten mogen al vanaf twee jaar oud worden ingenomen. De tabletten werken het beste wanneer je ze voor de reis inneemt, dus wanneer je nog niet ziek bent.

Rennie-misselijkKauwtabletten van Rennie

Soms wordt misselijkheid veroorzaakt door een zweertje in de maag of de twaalfvingerige darm. Dit leidt tot een brandend gevoel, oprispingen, misselijkheid en braken. Heb je hier last van, dan kun je gebruik maken van Rennie Pepermunt Kauwtabletten. De kauwtabletten van Rennie zetten overtollig maagzuur om in water. Dit voorkomt misselijkheid en braken. Het brengt je maag effectief tot rust.

Meer tips tegen misselijkheid nodig? Lees dan verder over voorkomen en Misselijkheid Verhelpen.
Veel  bezochte onderwerpen zijn Aambeien, Gewicht Verliezen, Vlekken, Voetschimmel en Oma’s Links>>

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op