Verkoudheid

Zit je neus verstopt en blijf je maar niezen, dan weet oma gelukkig raadt met je verkoudheid. Een verkoudheid wordt meestal veroorzaakt door een verkoudheidsvirus. Bij een verkoudheid zit er niets anders op dan uitzitten. Je lichaam moet zelf het virus doden. Gelukkig zijn er wel een hoop trucjes van oma die de verkoudheid een stuk dragelijker maken. Ook zijn er verschillende medicijnen die erg goed helpen tegen een verkoudheid. Zo hoef je niet langer dan nodig rond te lopen met een verstopte neus en zere keel. Oma weet raadt!

Neem zoveel mogelijk rust

Begint je verkoudheid pas net, dan is het verstandig direct zoveel mogelijk rust te nemen, zelfs als je nog weinig last hebt. Op deze manier krijgt je lichaam de tijd om de infectie direct aan te pakken. Bij veel inspanning kan het lichaam zich niet goed richten op het herstel. Door voldoende te rusten kom je sneller van je verkoudheid af dan anders.

Heb je een verstopte neus, dan is het handig om een ui te versnijden in kleine stukjes. De versneden ui zet je vervolgens naast je bed of ergens anders in de buurt. De scherpe geur die vrijkomt van de ui zet je neus open, waardoor je beter kunt ademen. Ook bepaalde andere etenswaren hebben zo’n effect. Je kunt bijvoorbeeld je avondeten wat sterker kruiden. Scherpe pepers zetten je neus tijdelijk wat meer open. Je kunt hetzelfde effect bereiken door scherpe keelsnoepjes te eten.

Stomen

Ook helpt het om je neus te stomen. Ga bijvoorbeeld enkele minuten boven een schaal dampend water hangen. De stoom gaat je neus in en zorgt dat hij wat meer open gaat staan. Eventueel kun je een handdoek over je hoofd leggen om de stoom vast te houden. Je kunt natuurlijk ook een warme douche nemen voor hetzelfde effect.

Heb je terwijl je verkouden bent naast een verstopte neus ook een zere keel, dan is het handig om warme thee met honing te drinken. De thee warmt je keel op en de honing maakt je keel zachter, waardoor hij minder pijn doet. Ook zet de warme thee je neus wat meer open, waardoor ademen makkelijker gaat.

Neusspray-oma-weet-raadtNeusspray werkt erg effectief!

Heb je al deze manieren geprobeerd, maar werkt het niet voldoende, dan weet oma gelukkig nog raadt. Er zijn namelijk ook verschillende medicijnen tegen verkoudheid die je gemakkelijk zonder recept kunt krijgen. Tegen een verstopte neus of loopneus werkt bijvoorbeeld Otrivin Neusspray Duo erg goed. De neusspray zorgt er direct voor dat je neus niet meer verstopt is en voorkomt daarnaast dat je een loopneus krijgt. Met één spray ga je dus twee vervelende symptomen van een verkoudheid tegen, Bestel Neusspray Online.

Spoelen met zoutoplossing

Bij een verkoudheid kan het ook goed helpen om de neus door te spoelen. Dit kan je zelf doen met een zoutoplossing, maar het is Spoelzout-verkoudheid-oma-weet-raadtmakkelijker met speciaal geproduceerde spoelvloeistof. Rhinicur Neus Spoelzout spoelt de neus grondig en voorkomt infecties. Je beschermt de neus extra tegen ziekteverwekkers met Rhinicur Spoelzout. Spoelen voelt daarnaast prettig aan als de neus constant verstopt is. Probeer zelf eens of spoelzout voor jou de oplossing is, je kunt dit Direct Online Bestellen.

 

 

Oma weet ook raad bij Hoesten, Misselijkheid, Eczeem, Vlekken VerwijderenGezond Afvallen en Web Surfen!

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op