Muggenbult

Het is zomer en de muggen komen ons weer lastig vallen, maar gelukkig weet oma raadt met muggenbulten. Wanneer een mug steekt, injecteert hij een klein beetje gif. Dit veroorzaakt een bultje en jeuk: de beruchte muggenbult. Een muggenbult kan voor erg veel irritatie en last zorgen, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om een muggenbult effectief te behandelen. Oma weet een aantal handige manieren om snel van je muggenbulten af te komen. Je kunt een muggenbult ook nog effectiever bestrijden met één van de speciale medicijnen tegen muggenbulten.

Vitamine B

Muggenbulten kun je enigszins voorkomen door vitamine B tabletten te slikken. Vitamine B zorgt ervoor dat je anders ruikt voor de mug. Hierdoor slaat de mug je liever over en wordt je dus niet gestoken. Ga je op vakantie naar een plek waar veel muggen zitten, dan is het handig om al voor je vakantie extra vitamine B te slikken.

Een kruisje zetten

De jeuk die een muggenbult veroorzaakt is natuurlijk onschuldig, maar wel erg vervelend. Gelukkig zijn er een hoop manieren om de jeuk tegen te gaan. Veel mensen zetten een kruisje in de muggenbult met hun nagel. Dit kan even pijn doen, maar laat de jeuk wel tijdelijk verdwijnen. Pas wel op hoe hard je drukt, want een muggenbult die kapot is kan een litteken veroorzaken.

Je kunt de jeuk ook simpel tegengaan door tandpasta te smeren op de muggenbult. De tandpasta heeft een enigszins verdovend effect, waardoor de jeuk al snel verdwijnt. Vervang de tandpasta zodra deze is opgedroogd, want meestal komt de jeuk op dat moment weer terug.

Oma-weet-raadt-muggenbultNog een handige manier van oma om de jeuk van een muggenbult tegen te gaan, is de muggenbult te koelen met wat ijs. Doe een ijsklontje in een doekje en houd dit een tijdje op de muggenbult. De kou van het ijsklontje overheerst, waardoor je de jeuk niet meer voelt. Ook hier verdoof je de muggenbult enigszins. Tea Tree Oil gaat de jeuk ook tegen. De olie heeft een verzachtende, ontsmettende en licht verdovende werking. Breng de olie meerdere keren per dag spaarzaam aan op de muggenbult en de huid om de muggenbult heen. De jeuk verdwijnt en je hebt geen enkele last meer van de muggenbult.

Muggenbulten-oma-weet-raadtAfter Bite Insectenpen – doseerpen

Ben je net gestoken door een mug, dan kun je gebruik maken van de After Bite Doseerpen. Als je deze doseerpen binnen vijf minuten na de beet gebruikt, voorkom je het ontstaan van jeuk en een muggenbult grotendeels. De doseerpen bevat namelijk ammonium hydrochloride, wat het gif van de mug effectief neutraliseert.

Geboeten-mug-gelAfter Bite Gel van Care Plus

Tenslotte raadt oma je ook aan de Bite Gel van Care Plus te proberen bij muggenbulten. Deze gel bevat meerdere ingrediënten die de huid tot rust brengen en de jeuk laten verdwijnen. De ingrediënten zijn grotendeels natuurlijk. De Bite Gel gaat ook irritatie tegen bij een licht ontstoken muggenbult. Je brengt de gel een paar keer per dag op voor het beste effect. De After Bite Gel van Care Plus is erg effectief, waardoor je maar een dun laagje van de gel hoeft op te brengen.

Bekijk het totaaloverzicht met Anti Muggen Middelen die ook preventief werken.
En voor alles wat je leven leuker en goedkoper maakt heeft oma de Oplossing Hier>>

 

Ander zomerzeer; Eczeem, AambeienKoortslip, Fruitvliegjes, Hooikoorts, Verbrande Huid en Waterwratjes

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op