Kriebelhoest

Niets is zo vervelend als een kriebelhoest, maar gelukkig weet oma raadt met een kriebelhoest. Een kriebelhoest kan verschillende oorzaken hebben. Meestal is de keel erg droog en is er een constante hoestprikkel aanwezig. Dit zorgt voor een erg schrale en pijnlijke keel, waardoor je keel nog meer geïrriteerd raakt. Het gevolg is dat de hoest steeds heftiger wordt. Een kriebelhoest is erg storend voor jezelf en anderen, maar gelukkig ook goed te behandelen. Maak gebruik van één van oma’s trucjes, of probeer speciale middelen die effectief de kriebelhoest aanpakken.

Rook je? Tijdelijk stoppen!

Een kriebelhoest ontstaat sneller bij rokers. Heb je een kriebelhoest, dan is het verstandig om (tijdelijk) te stoppen met roken. Je zult zien dat de keel sneller herstelt. Uiteraard is helemaal Stoppen met Roken het allerbeste voor je gezondheid. Met hulp van deze Stop Roken Tips op video lukt het jouw vast ook!

Droge keel

Een kriebelhoest gaat vrijwel altijd gepaard met een enorm droge keel. De keel raakt zwaar geïrriteerd en doet zeer van het vele hoesten. Het is belangrijk om de keel zo zacht mogelijk te houden. Hierdoor ontstaat er minder snel een hoestprikkel en doet het hoesten ook minder zeer. Een goede manier om je keel zacht te houden is regelmatig een eetlepel honing te eten. Honing is van nature erg zacht, waardoor het je keel smeert en de hoestprikkel onderdrukt. Eventueel kun je door de honing wat citroensap vermengen. Citroensap brengt de keel wat meer tot rust. Drink na het eten van de honing even niets, zodat je de honing niet direct wegspoelt.

Het is bij een kriebelhoest belangrijk dat de keel zo snel mogelijk herstelt. Een warme keel herstelt sneller dan een keel die koud is. Het is dus handig om een sjaal te dragen zolang je last hebt van de kriebelhoest. ‘s Nachts is verstandig om de keel te omwikkelen met een natte doek, gevolgd door een sjaal. Onder de sjaal gaat het nu broeien, waardoor je de keel gedurende de nacht goed warm houdt. Meestal is de kriebelhoest al een stuk minder in de ochtend en stop het gehoest snel.

Een ui naast je bed

Ook kan het helpen om ‘s nachts een ui naast het bed te zetten. De geur van een ui zet de neus open bij een verkoudheid en behandelt de keel enigszins. Hierdoor kan de kriebelhoest al snel minder worden en eventuele hoofdpijn ook.

De beste resultaten behaal je wanneer je deze trucjes van oma combineert met speciale middelen tegen de kriebelhoest. Gebruik bijvoorbeeld de Hoestdrank van A. Vogel. Deze hoestdrank verzacht de keel en remt tegelijkertijd de hoestprikkel. Door de hoestdrank in combinatie met één van de bovenstaande trucjes te combineren, kom je gegarandeerd sneller af van je kriebelhoest.

Trachitol

Heb je door de kriebelhoest veel last van keelpijn, dan weet oma raadt. Gebruik de zuigtabletten van Trachitol. De tabletten werken pijnstillend en daarnaast ook nog eens antibacterieel. Je keel komt meer tot rust en de hoest wordt minder. Je geeft je keel de kans om te herstellen en hebt geen last meer van een zere keel.

Natterman-kriebelhoest-oma-weet-raadtNatterman

Bij een zware kriebelhoest raadt oma je aan gebruik te maken van Natterman Hoestdrank Bronchicum Extra Sterk. Deze extra sterke hoestdrank brengt je keel tot rust en vermindert de pijn. De hoestdrank bevat codeïne, dat de hoestprikkel effectief remt.

 

Kriebelhoest is snel verdwenen! Zie ook Keelontsteking, Aften, Buikpijn, KoortsMisselijkheid en Oma’s Links!

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op