Vetvlekken

Oma weet raadt met vetvlekken! Een ongeluk zit in een klein hoekje. Tijdens het koken of eten bijvoorbeeld spetteren er gemakkelijk vetdruppels je shirt, nieuwe overhemd of beste overall. Vetvlekken zijn behoorlijk hardnekkig en daarom voor veel mensen een ware nachtmerrie. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om vetvlekken te verwijderen. Maak gebruik van de klassieke tips van oma, of van een modern vetverwijderend product.

Oma’s Tip; Zelf Schoonmaakmiddel Maken>>

Vet lost niet op in water. Hierdoor kun je vetvlekken niet verwijderen door met een natte doek te boenen. Het vet blijft gewoon zitten waar het zit. Om vetvlekken te verwijderen moet je iets meer moeite doen. Gelukkig weet oma raadt met vetvlekken. Eén van de manieren om een vetvlek te verwijderen is de vetvlek te wassen met afwasmiddel. Smeer wat afwasmiddel (bijvoorbeeld Dreft of goed huismerk) op de vetvlek en laat dit eventjes intrekken. Wees niet te zuinig met de hoeveelheid afwasmiddel. Was vervolgens het kledingstuk gewoon mee met de rest van de was. Na de wasbeurt is er geen spoor meer te vinden van de vetvlek. Je kunt de vetvlek ook natmaken met wasbenzine en het kledingstuk vervolgens meewassen op normale temperatuur. Kijk voor ander vuil verwijderen bij de overige Vlekken Tips.

Citroen doet wonderen

Heb je geen afwasmiddel of wasbenzine bij de hand, dan weet oma alsnog raadt met vetvlekken. Gebruik een stukje citroen of citroensap en smeer dit goed in op de vetvlek. Laat het weer even intrekken en was vervolgens het kledingstuk mee met het andere wasgoed. Het citroensap helpt met de afbraak van het vet. Na de wasbeurt is de vetvlek weg. Is de vetvlek hardnekkiger dan gedacht, dan kun je hetzelfde trucje een tweede keer uitvoeren voor betere resultaten.

Een andere manier om vetvlekken te verwijderen is de vetvlek te strijken. Tussen het strijkijzer en de vetvlek doe je een stukje absorberend papier of keukenrol. Geschikt papier is bijvoorbeeld het bruine papier van een fruit- of groentezak. Het papier neemt door de warmte het vet op uit het kledingstuk. Na enkele keren strijken en eventueel een paar keer nieuw papier pakken, is de vetvlek helemaal verdwenen.

Tenslotte kun je vetvlekken bestrooien met talkpoeder. Talkpoeder neemt direct het vet op en voorkomt de vorming van hardnekkige vlekken. Je moet wel snel zijn, zodat het vet nog niet is ingetrokken. Soms is een extra wasbeurt nodig om de vetvlek te verwijderen.

Vetvlekken-oma-weet-raadtAl deze manieren zijn in de meeste gevallen erg effectief om vetvlekken te verwijderen. Er zijn tegenwoordig natuurlijk wel makkelijkere manieren om een vetvlek volledig te verwijderen. Zo kun je bijvoorbeeld K2r vlekkenspray gebruiken om vieze vetvlekken te verwijderen. Je gebruikt de vlekkenspray er gemakkelijk. Spuit het op de vetvlek en laat het kort intrekken. Na enige tijd kun je de poeder die achterblijft wegvegen of -borstelen. De vlek is nergens meer te bekennen. Je kunt de spray niet alleen gebruiken voor vetvlekken in kleding, maar ook voor vlekken in tapijt en meubels. De spray bevat geen chloor en je loopt niet het risico dat er lelijke kringen achterblijven. De spray werkt tegen alle soort vetvlekken. Niet alleen olievlekken of vlekken van vlees verwijder je met de spray, ook jus- en zelfs smeervlekken zijn makkelijk te verwijderen met de K2r vlekkenspray.

Schoonmaakmiddelen zelf maken

Zelf schoonmaakmiddelen maken die ECO verantwoord en werkzaam zijn bereid je snel thuis volgens grootmoeders recept. Natuurlijke reinigingsmiddelen zonder gif en schadelijke stoffen maak je zelf met spullen uit het schoonmaakkastje thuis. Download direct doe-het-zelf Schoonmaakmiddel Recepten!

Verwijder ook Lastige Vlekken, Eczeem, Onkruid, Fruitvliegjes, Koortslip en Aambeien + Meer Tips>>

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op