Mieren

Oma weet raadt met mieren, nuttige beestjes in de tuin, maar een plaag in het huis en op het terras. Mieren komen op alles af wat eetbaar is en zijn vooral gek op zoetigheid. Hierdoor kan het wel eens voorkomen dat je mieren tegenkomt in de keuken. Hier werken ze hard om etensresten terug te brengen naar het nest. Meestal bevindt dit nest zich buiten, maar soms kan het best zich ook in het huis bevinden. Het gaat dan om een tropische mier die eigenlijk niet in Nederland hoort voor te komen. Mieren zijn goed te bestrijden met enkele handige trucjes van oma. Nog effectiever bestrijdt je mieren met speciale verdelgingsmiddelen. Weet je niet welke, dan weet oma gelukkig raadt.

Lente en zomer

Mieren laten zich binnenshuis vooral zien in de lente en zomer. Dit is de periode waarin de mierenpopulatie flink wordt uitgebreid en er dus veel voedsel voor ze nodig is. Mieren zijn in staat om van grote afstand eten te ruiken en zullen altijd wel een weg het huis in vinden. Het is makkelijker om de mieren geen reden te geven om binnen te komen. Dit begint bij het goed schoon houden van je huis. Laat etensresten niet slingeren en bewaar eten nooit open, maar in Afsluitbare Bakjes en Doosjes. Zeker zoete stoffen moeten zo min mogelijk open bewaard worden.

Ontdek een paar handige trucjes

Heb je toch last van mieren, dan kun je ze goed bestrijden met een paar handige trucjes van oma. Voor deze manieren moet je weten waar de mieren vandaan komen. Hou dus goed in de gaten wat de routes van de mieren zijn. Eén manier om een mierenplaag tegen te gaan is een stuiver of andere koperen munt bij de uitgang van het mierennest te leggen. Mieren mijden koper en zullen de uitgang niet meer gebruiken. Dit is een zeer diervriendelijke oplossing tegen mieren, ook geschikt voor vegetariërs en acceptabel voor dierenactivisten.

Afwasmiddel

Ook een lijn afwasmiddel trekken door de route die de mieren normaal afleggen werkt goed. Mieren vermijden het giftige zeep en zijn al snel vertrokken. Een effectieve manier om de mieren te doden is kokend water te gieten in de nestuitgangen. Het kokende water doodt alle mieren in het nest. Er kan veel water nodig zijn om alle mieren te doden, omdat de nesten vaak bestaan uit een erg uitgebreid gangenstelsel. Je kunt eventueel de mieren eerst naar boven lokken met wat suiker of siroop. Hierdoor hoeft het kokende water minder diep in het nest te komen om de mieren te kunnen doden.

Mieren-oma-weet-raadtMieren bestrijden

Je bestrijdt mieren het meest effectief met speciale bestrijdingsmiddelen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een goedkoop Lokdoosje van Roxasect. Deze lokdoosjes bevatten twee lokstoffen, maar ook een gif dat de mieren direct doodt bij contact. Ook kun je gebruik maken van het gifpoeder van Bayer. Dit middel kan gemakkelijk verstrooid worden op de plekken waar de mieren overlast veroorzaken. De mieren sterven binnen een uur na contact. In die tijd neemt de mier vaak korrels mee het nest in, omdat het voor de mier lijkt op voedsel. Hierdoor pak je de bron effectief aan, zelfs wanneer je niet precies weet waar het nest zicht bevindt.

Oma heeft ook oog voor het milieu en gebruikt zelf bij voorkeur ECO lokdozen tegen mieren.

Alle Mieren verdelgd! Ook met Fruitvliegjes, Luizen, Onkruid en Vlooien weet oma wel raad; Zie Links>>

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op