Buikpijn

Heb je last van je buik, dan weet oma raadt met buikpijn. Buikpijn kan veel verschillende oorzaken hebben. Meestal wordt buikpijn veroorzaakt door onschuldige krampen die vanzelf overgaan. Je kunt je buik ook een handje helpen met enkele handige trucjes van oma. Daarnaast kun je tegen buikpijn ook pijnstilling nemen. Heb je naast buikpijn last van diarree, dan is het een aanrader om Norit te nemen.

Buikpijn wordt vaak veroorzaakt door krampen. Een goede aanrader van oma is om de buik op te warmen. Neem bijvoorbeeld een douche en richt de straal op je buik. De buik warmt op en doet al snel veel minder pijn. Je kunt ook bijvoorbeeld een warme kruik op je buik leggen. Maak de kruik niet te warm, want dit is juist onprettig. Het is vooral belangrijk dat je de buik goed warm houdt. Als je buik koud is, kan de buikpijn alleen maar erger worden.

Cola drinken

Heb je buikkramp en diarree, dan helpt het ook om cola te drinken. Cola zorgt dat de diarree minder wordt en kan ook eventuele schadelijke bacteriën doden. Het is wel belangrijk dat de prik van de cola af is. Niet heel lekker dus, maar wel handig. Soms voelt lauwe cola prettiger aan voor de maag.

Oma weet ook raadt bij buikpijn als je liever geen cola drinkt. Je kunt namelijk ook warme melk drinken, eventueel met wat anijs erin. De melk brengt de maag en darmen enigszins tot rust, waardoor de buikpijn weg gaat. Ook rooibosthee kan de maag en darmen tot rust brengen. Net als een warme douche of kruik verwarm je de buik hiermee, wat erg prettig aanvoelt bij buikpijn.

Als dit allemaal niet werkt is het goed om even te gaan liggen en je handen op je buik te leggen. Door niet te bewegen staat er niet teveel druk op je buik. Tegelijkertijd warmen je handen je buik op. Je buik krijgt nu de tijd om tot rust te komen. Probeer ook om naar de wc te gaan. Soms wordt de buikpijn simpelweg veroorzaakt omdat je naar de wc moet, zonder dat je het door hebt.

Diarree

Oma-weet-raadt-buikpijnBuikpijn wordt soms ook veroorzaakt door diarree of juist door verstopping. Gelukkig weet oma raadt bij dit soort buikpijn. Heb je last van diarree, dan is het verstandig Norit te nemen. Norit is een middel dat schadelijke stoffen in je darmen absorbeert, waardoor de diarree stopt. Je mag zes tot negen tabletten innemen per keer en maximaal 27 tabletten per dag innemen. De diarree stopt en je hebt geen buikpijn meer. Je kunt ook nog paracetamol nemen om de buikpijn nog beter tegen te gaan.

Je ziet Norit aan de linkerkant op de afbeelding. Als je dit wilt bestellen, dan kan dat eenvoudig via internet. Klik gewoon even op de afbeelding. Je komt bij een betrouwbare webshop terecht waar je eenvoudig een bestelling kunt plaatsen. Hopelijk ben je snel van je buikpijn af!

Laxeerdrank-oma-weet-raadt-buikpijnHeb je last van verstopping, dan kun je last krijgen van enorme buikpijn. Je wilt wel naar het toilet gaan, maar het lukt niet. Paracetamol kan al aardig wat buikpijn weghalen. Daarnaast kun je laxeerdrank nemen om de stoelgang op gang te helpen. Healthypharm Laxeerdrank (je ziet de gele verpakking aan de linkerkant)  is een laxeermiddel dat goed bekend staat. Eet ook voldoende vezels en fruit, meestal voordelig verkrijgbaar in je plaatselijke Dumpsupermarkt. Vezels en fruit bevorderen de stoelgang en gaan de buikpijn goed tegen. Klikt op de afbeelding aan de linkerkant om dit laxeermiddel te bestellen.

Oma weet raadt met buikpijn, je hebt het kunnen lezen! Kijk voor meer oude wijsheden onder Nuttige Links>>

Zo gaat Buikpijn snel over! Net als Hoofdpijn, Koorts, Hoesten, Griep en Misselijkheid.

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op