Vlooien

Is je hond of kat de hele dag aan het krabben, dan weet oma gelukkig raadt met vlooien. Vlooien zijn kleine insecten die katten, honden, maar ook mensen kunnen bijten. Ze zuigen bloed op om zelf te overleven. Als gevolgen van een vlooienbeten ontstaan er jeukende rode bultjes bij de hond of kat. Het dier gaat veel krabben om van de vlooien af te komen. Wanneer een hond of kat heel veel vlooien heeft, kan dit erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je huisdier. Het is dus erg belangrijk om vlooien zo snel mogelijk te behandelen. Gelukkig weet oma raadt tegen vlooien en vlooienbeten. Gebruik één van de slimme tips van oma, of pak de vlooien nog effectiever aan met speciale medicijnen tegen vlooien.

Een goede manier om vlooien bij honden tegen te gaan, is ze één á twee keer per week een teentje knoflook te geven. Vlooien houden niet van knoflook, die ze ‘proeven’ in het bloed van de hond. De vlooien verdwijnen al snel. Geef de hond niet teveel knoflook, want een grote hoeveelheid knoflook is giftig voor honden. Onverwacht hoge medische kosten kun je voorkomen, lees meer voordelen en bereken kosten van een Hondenverzekering.

Heeft je kat of hond vlooien, dan kun je ze ook wassen in water zonder speciale zeep. Laat je hond of kat een tijdje onder water staan, met het hoofd boven water. De vlooien houden niet van het water en zullen naar de kop kruipen. Vervolgens kun je de kop afspoelen of even kort onder water doen om de vlooien te verwijderen. Let wel op dat de meeste eitjes van vlooien op deze manier niet verwijderd worden. Bij veel vlooien is het handiger om te kiezen voor een speciaal vlooienmiddel. Ook een poes als huisdier kan onverwachts duur uitpakken, een betaalbare Kattenverzekering beperk je risico en geeft zekerheid tot goede zorg.

VlooienkamVlooienkam

Vlooien kan je ook makkelijk verwijderen met een vlooienkam. Honden en katten vinden het vaak prettig om gekamd te worden en ondertussen verwijder je ook nog eens de vlooien. Deze Vlooienkam kun je het beste gebruiken in combinatie met een speciaal anti-vlooienmiddel. Je bent er dan zeker van dat zowel de levende vlooien als de vlooieneitjes verwijderd worden.

De meest effectieve manier om vlooien bij huisdieren tegen te gaan, is een behandeling met Frontline Combo. Dit speciale medicijn gaat alle soorten vlooien, teken en luizen effectief tegen. Je brengt Frontline Combo aan in de nek van het dier met een pipetje. De vlooien zijn binnen 24 uur allemaal dood. Niet alleen doodt je de volwassen vlooien, ook de eitjes van jonge vlooien komen niet meer uit. Bij honden beschermt Frontline Combo tot acht weken, bij katten tot zes weken. Het is wel verstandig al na vier weken de behandeling te herhalen voor de beste resultaten.

Vlooien kunnen een tijdje overleven op bijvoorbeeld het tapijt of andere voorwerpen in het huis. Om er zeker van te zijn dat je huisdier niet binnen de kortste keren weer vlooien heeft, maak je gebruik van Virbac Indoor-X. Deze spray gebruik je niet voor het huisdier zelf, maar voor het huis. Sproei bijvoorbeeld wat Virbac Indoor-X op het tapijt. De bestandsdelen van het middel bestrijden effectief alle kruipende insecten in het huis, waardoor ze niet meer op je huisdier terecht kunnen komen.

Verlos jezelf van Luizen, Eczeem, Mieren, Wratten, Fruitvliegjes, Onkruid, Muggenbulten, Roos en Puistjes
Meer tips voor Prettig & Praktisch leven in en rond het huis vind je onder oma’s verzameling van Nuttige Links>>

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op