Hoofdpijn

Oma weet raadt met hoofdpijn. Met handige tips van oma kom je snel af van die bonkende hoofdpijn. Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben, maar is vrijwel altijd onschuldig. In de meeste gevallen wordt hoofdpijn veroorzaakt door spanning in het hoofd, de nek, of de schouders. Dit noemen we spanningshoofdpijn. Hoofdpijn wordt daarnaast vaak veroorzaakt door migraine of medicijnen.

Volg Ontspanning Cursus Hoofdpijn Massage>>

Heb je hoofdpijn en slik je hier veel paracetamol of andere pijnstilling tegen, dan is het verstandig hiermee te stoppen. Wanneer je teveel pijnstilling gebruikt, kunnen de medicijnen namelijk juist zorgen voor hoofdpijn. Je krijgt dus een tegenovergesteld effect van wat je wilt. Al na één dag kan de hoofdpijn verdwijnen als je geen paracetamol meer slikt. Ook migrainemedicijnen kunnen hoofdpijn veroorzaken bij teveel gebruik.

Krijg je genoeg vocht binnen?

Soms wordt hoofdpijn simpelweg veroorzaakt door een vochttekort. Zeker in de zomer kan het voorkomen dat je niet voldoende hebt gedronken. Drink bij hoofdpijn twee glazen water. Als de hoofdpijn wordt veroorzaakt door een vochttekort, verdwijnt de hoofdpijn al snel.

Bij hoofdpijn is het verder verstandig om het even rustig aan te doen. Deze raadt van oma is simpel en logisch, maar toch nemen veel mensen niet de rust die ze nodig hebben. Ga even liggen en leg een nat, koud washandje op je voorhoofd. Je hoofd wordt gekoeld, waardoor de pijn minder duidelijk aanwezig is. Houd je ogen een tijdje dicht, zodat je niet teveel prikkels krijgt. Televisie kijken is onverstandig bij hoofdpijn, omdat je ogen zich hierbij inspannen. Vermoeide ogen zorgen juist voor extra hoofdpijn.

Cafeïne

Vermijd bij hoofdpijn drinken met cafeïne. Cafeïne zorgt voor een hogere hartslag en meer activiteit. Dit kan ertoe leiden dat de hoofdpijn erger wordt. Cafeïne zit onder andere in cola en koffie, maar ook in mindere mate in thee. Bij hoofdpijn is het verstandig om vooral veel water te drinken.

Spieren-gelIbuprofen Gel van Pro Fit

Voor de beste resultaten maak je bij hoofdpijn gebruik van speciale medicijnen tegen hoofdpijn. Bij spanningshoofdpijn ligt het probleem vaak in de spieren van de nek en schouders. Om de nek en schouders wat meer tot rust te brengen kun je gebruik maken van de Ibuprofen Gel van Pro Fit. De gel werkt pijnstillend en gaat ook de pijn in het hoofd tegen. Gebruik de gel niet teveel, want teveel pijnstilling kan juist hoofdpijn veroorzaken.

Hoofdpijn-oma-weet-raadtAdvil Liquid Caps

De meeste mensen komen het snelst van hun hoofdpijn af met Advil Liquid Caps. De caps bevatten vloeibare ibuprofen, waardoor het medicijn veel sneller werkt dan ibuprofen in normale tabletvorm. Je komt snel van de kloppende hoofdpijn af en kunt weer normaal functioneren.

Zware-hoofdpijn-oma-weet-raadtBe Cool Cura Cool gelstrips

Je kunt de hierboven genoemde medicijnen het beste combineren met Be Cool Cura Cool gelstrips. Deze gelstrips leg je op het voorhoofd, waar ze direct zorgen voor verkoeling. De strips hoeven niet voorgekoeld te worden en zijn gemakkelijk te gebruiken. De strips geven maar liefst acht uur verkoeling, waardoor ze ideaal zijn voor een goede nachtrust. Een combinatie van Be Cool Cura Cool gelstrips en pijnstilling is perfect om je hoofdpijn snel te laten verdwijnen.

Hoofdpijn massage

Last van hoofdpijn en wil je hier snel van af? Volg dan een Online Cursus Hoofdpijn Massage voor jezelf of om een ander te verwennen! Ook voor gewoon lekker voor heerlijk samen ontspannen…

Meer Tips Online voor Hoesten, Keelpijn, Aften, Verbranding, Koorts, Acne en Gezond Afvallen

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op