Kalknagel

Om snel af te komen van een kalknagel weet oma wel raadt met een paar handige trucjes. Een kalknagel wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie onder de nagel. Om deze reden wordt een kalknagel vaak ook wel een schimmelnagel genoemd. Hoewel een kalknagel voor veel mensen een reden tot schaamte is, heeft maar liefst 25% van de bevolking wel eens last van kalknagels. Er is dus geen enkele reden tot schaamte. Met de handige tips van oma kom je bovendien gemakkelijk en snel van je kalknagels af.

Goed droogmaken

Om kalknagels te voorkomen is het belangrijk dat je de tenen altijd goed afdroogt na bijvoorbeeld het douchen. Schimmels groeien makkelijker in een vochtige omgeving. Daarnaast moet je de nagel goed schoonhouden en vuil onder de nagel zo snel mogelijk verwijderen.

Een kalknagel wordt veroorzaakt door een schimmel. Je komt van je kalknagel af door de schimmel te doden. Dit kun je met veel verschillende middeltjes doen. Daarnaast zijn er ook medicijnen beschikbaar die een kalknagel effectief aanpakken.

Oma weet tevens raad met Klussen en Kosten Besparen>>

Een simpele manier om van een kalknagel af te komen is de nagel regelmatig in te smeren met vermalen knoflook. De schimmel kan namelijk niet goed tegen de knoflook. Neem een teentje knoflook en maal deze fijn. Smeer vervolgens de knoflook op en rond de nagel en plak het eventueel vast met bijvoorbeeld wat tape. Doe dit in ieder geval twee keer per dag om de kalknagel te genezen.

Ook kun je de teen regelmatig laten weken in zoutwater. Je kunt ook water met opgelost soda gebruiken. Soda reinigt de teen en gaat infecties tegen. Schimmels zijn sterk, dus het is wel belangrijk dat je de teen regelmatig laat weken. Je moet dit enkele weken volhouden voor de beste effecten.

Ook als deze manieren nog niet zorgen voor het gewenste effect weet oma raadt met kalknagels. Door de nagel dagelijks in te smeren met wat olie of azijn, sterft de schimmel langzaam maar zeker af. De schimmel kan niet goed tegen de olie en azijn, waardoor hij uiteindelijk verdwijnt. Je kunt de nagel ook insmeren met wat zeep, zoals Dettol.

Oma-weet-raadt-kalknagelKalknagelpen

Naast de hierboven genoemde manieren kun je ook gebruik maken van speciale middelen tegen kalknagels. Met de Wartner Kalknagelpen bestrijdt je effectief en snel kalknagels. Eén keer per dag breng je de vloeistof met een pennetje aan op de nagel. De schimmel zal afsterven en de kalknagel verdwijnen. Je kunt de Wartner Kalknagelpen ook preventief gebruiken op gezonde nagels om een kalknagel te voorkomen. Dit is vooral verstandig wanneer je al een kalknagel hebt. De schimmel kan namelijk relatief gemakkelijk andere nagels besmetten.

Iedereen profiteert van deze Huis & Tuin Rekentools>>

KalknageloliePluym Kalknageloli

Ook kun je gebruik maken van Van Der Pluym Kalknagelolie. Deze kalknagelolie breng je twee keer per dag aan onder de nagel en op de huid rond de nagel. De Van Der Pluym Kalknagelolie pakt de schimmel effectief aan, waardoor de kalknagel verdwijnt. Het is verstandig tijdens het gebruik van de kalknagelolie de nagel regelmatig dun te vijlen. De resultaten worden hierdoor beter.

Kalknagel probleem opgelost? Oma helpt je ook Afvallen, met Eczeem en Voetschimmel verhelpen + Online!

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op