Voetschimmel

Voetschimmel is hardnekkig en storend, maar gelukkig weet oma raadt met voetschimmel. Voetschimmel komt veel voor en kan door verschillende schimmelsoorten worden veroorzaakt. De schimmel nestelt zich het liefst op een huid die vochtig is. Daarom is de kans dat je voetschimmel oploopt ook relatief groot in zwembaden. We noemen voetschimmel ook wel zwemmerseczeem. Omdat voetschimmel vooral op de natte huid groeit, zien we voetschimmel vaak tussen de tenen. Veel mensen vergeten zich goed af te drogen tussen de tenen. Ondanks dat voetschimmel heel vervelend is, kan er genoeg tegen worden gedaan. Oma weet namelijk wel raadt met voetschimmel. Je kunt kiezen voor klassieke trucjes van oma, of medicijnen die je bij de drogist kan kopen.

Maak je voeten goed droog

Een goede manier om voetschimmel te voorkomen is de voeten altijd goed af te drogen na het douchen of zwemmen. De schimmel zit veel liever op natte voeten dan droge voeten. Door goed af te drogen, ook tussen je tenen, is de kans op besmetting al een stuk kleiner. Ook als je al voetschimmel hebt is het verstandig je voeten nog steeds goed af te drogen na iedere douchebeurt.

Door je voeten dagelijks in te smeren met massage- of olijfolie, kun je van je voetschimmel afkomen. De olie is niet prettig voor de voetschimmel. Als de schimmel dagelijks te maken krijgt met olie sterft hij vanzelf af. Het is wel belangrijk dat je dit dagelijks vrij grondig doet, want schimmels zijn behoorlijk sterk.

Was sokken binnenstebuiten

Nog een tip van oma is je sokken altijd binnenstebuiten wassen. Terwijl je sokken draagt, laten er continu huidschilfers los. Hiertussen zitten ook resten van de schimmel. Door je sokken binnenstebuiten te wassen, weet je zeker dat je die schimmelresten wegspoelt. Doe je dit niet, dan komt je voet continu weer in aanraking met de schimmel en is het lastig om van de voetschimmel af te komen.

Tenslotte is het ook verstandig je voeten niet dagelijks te wassen met zeep. Zeep maakt de huid schoon, maar maakt hem ook zwakker als je het te vaak gebruikt. Hierdoor loop je meer risico op besmetting. Het is dus ook een broodje aap dat je een voet met voetschimmel iedere dag grondig met zeep moet wassen.

Oma-weet-raadt-voetschimmel-creme
De oplossing, Voetschimmel crème

Zelfs als je al deze trucjes gebruikt, kan het zijn dat de voetschimmel niet verdwijnt. Gelukkig weet oma ook dan nog raadt met voetschimmel. Er zijn tegenwoordig namelijk een aantal handige middeltjes die de voetschimmel erg effectief tegengaan. Eén daarvan is Wartner Voetschimmel Crème. Je smeert de crème dagelijks op de voeten gedurende in ieder geval twee weken. De crème voorkomt verdere groei van de voetschimmel en gaat ook de symptomen tegen. Je hebt door de crème dus veel minder last van jeuk, irritatie en een schilferige en rode huid. Bestel anti voetschimmel middeltjes direct online!

Voetschimmel-wattenstaafjes-oma-weet-raadt

Wattenstaafjes

Gebruik je liever natuurlijke producten, dan kun je Af24 Voetschimmel Clic & Go Wattenstaafjes gebruiken. De vloeistof herstelt de pH van je huid, waardoor de schimmel minder kans krijgt op je voet te groeien. Je kunt de vloeistof met handige wattenstaafjes opbrengen, waardoor je ook voetschimmel tussen de tenen goed kunt behandelen.

Wil je weten wat dit kost? Gelukkig niet zoveel! Kom er direct achter door deze Webshop te bezoeken.

Meer huidirritatie oplossingen; Eczeem, Aften, Wratten, Verbranding, Kalknagels, Roos, Waterwratjes en Acne
Voor alles wat verder belangrijk is tijdens een Duurzaam Leven verwijst oma je graag over de Digitale Weg>>

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op