Roos

Heb je last van witte schilfers op je schouders, dan weet oma gelukkig nog raadt met roos. Hoofdroos is een milde vorm van eczeem op de behaarde huid. Waardoor roos wordt veroorzaakt, is niet altijd duidelijk. Meestal speelt een bepaalde gist die op de huid groeit een rol. Iedereen draagt deze gist mee, maar bij mensen met roos is de gist in grotere aantallen aanwezig. Roos is erg vervelend en ook beschamend voor veel mensen. Gelukkig kom je snel van roos af met één van de trucjes van oma of speciale antiroos middelen.

Roos ontstaat sneller wanneer de hoofdhuid geïrriteerd is of erg droog. De hoofdhuid kan geïrriteerd raken wanneer je te vaak je haren wast met shampoo. Shampoo is zeep, wat natuurlijk je huid goed schoon maakt, maar ook kan irriteren. Door niet iedere dag je haren te wassen met shampoo, kan hoofdroos voorkomen worden. Eventueel kun je gebruik maken van een milde shampoo.

Welke shampoo moet ik gebruiken?

Hoofdroos wordt erger wanneer de huid droog is. Dit kun je voorkomen door hydraterende shampoo te gebruiken. Als je last hebt van roos rond de haargrens, dan kun je ook wat bodylotion op de huid smeren. De huid moet verder voldoende kunnen ‘ademen’. Als je bijvoorbeeld vaak een pet draagt, kan het onder de pet gaan broeien. Dit gebeurt vooral snel als je sport met een pet of muts op. De gist die vaak roos veroorzaakt kan zo sneller en beter groeien, waardoor de roos erger wordt.

Laat je haar vochtig na het douchen

Ook is het verstandig om na het douchen je haar niet te grondig af te drogen. Hou het haar enigszins vochtig en laat het aan de lucht opdrogen. Wanneer je te grondig je haar afdroogt, kun je de hoofdhuid ook te droog maken. Dit werkt roos weer in de hand.

Het kan ook helpen om regelmatig je hoofdhuid een beetje te masseren. Door te masseren wordt je hoofdhuid iets vetter en dus ook minder droog. Hierdoor ontstaat er veel minder snel roos.

Vichy-oma-weet-raadt-roosVichy Dercos Antiroos Shampoo

Werken al deze manieren niet goed genoeg, dan weet oma gelukkig nog raadt met roos. Je kunt namelijk ook gebruik maken van speciale antiroos middelen. Deze middelen werken erg effectief tegen roos en zijn dus echte aanraders. Een goed alternatief voor normale shampoo is Vichy Dercos Antiroos Shampoo. Je gebruikt de shampoo drie weken lang iedere dag. Al vanaf de eerste week van gebruik wordt de roos minder. Na die drie weken hoef je de shampoo nog maar één keer per week te gebruiken om roos te voorkomen

Neutral-shampoo-oma-weet-raadt-roosNeutral antiroos shampoo

Eventueel kun je ook gebruik maken van Neutral antiroos shampoo. Neutral maakt alleen milde shampoos. De milde shampoo brengt je hoofdhuid tot rust en gaat het ontstaan van roos effectief tegen. Waarom probeer je het niet eens uit? Grote kans dat dit erg goed zal helpen tegen je roos, want er zijn immers al meerdere mensen die dit hebben uitgeprobeerd en erg tevreden zijn.

 

Brylcreem-anti-roosBrylcreem

Een andere tip van oma is de haargel van Brylcreem. Met deze haargel voor mannen en vrouwen breng je het haar makkelijk in model en ga je ook nog eens hoofdroos tegen. Gebruik je de Brylcreem Haargel in combinatie met antiroos shampoo, dan kom je gegarandeerd af van die vervelende roos.

Om wat afleiding te nemen van je vervelende roos heeft oma Tips, Aanbiedingen en Korting online gevonden!
Oplossing voor huidproblemen Eczeem, Luizen, Puistjes, Verbranding, Kalknagels, Voedschimmel en Wratten

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op