Hoesten tips

Last van hoesten, dan weet oma raadt. Hoesten heeft een nuttige functie voor het lichaam. Door te hoesten verwijder je overtollig slijm uit de luchtwegen, maar bijvoorbeeld ook iets waarin je je hebt verslikt. Soms is hoesten storend en zelfs schadelijk voor de keel. Je hebt te vaak een hoestprikkel en de keel begint zeer te doen van al het hoesten. Het hoesten wordt meestal veroorzaakt door een geprikkelde keel. De keel kan geprikkeld of geïrriteerd zijn bij een verkoudheid of keelontsteking. Ook roken kan hoesten veroorzaken.

Hoesten is erg vervelend en ook storend wanneer je ergens bent waar je stil moet zijn. Gelukkig weet oma raadt met hoesten. Volg één van oma’s tips tegen hoesten hieronder, of kies voor medicijnen die het hoesten effectief bestrijden.

Door de keel te verzachten wordt het hoesten meestal ook minder. De hoestprikkel komt immers voort uit een geïrriteerde keel. Je kunt de keel verzachten door warme kamillethee met honing te drinken. De thee warmt de keel op, wat de hoestprikkel tegengaat en het herstel bevorderd. De honing verzacht de keel aanzienlijk. Zeker bij een droge hoest helpt honing erg goed. Je kunt ook een losse eetlepel honing eten voor hetzelfde effect. Eventueel kun je de honing vermengen met wat citroensap. Citroensap brengt de keel ook tot rust.

Een ui naast je bed

Wanneer je veel hoest kan het ook helpen om een ui naast je bed te zetten. Snij de ui in kleine stukjes, zodat er veel geur vrijkomt van de ui. De geur van de ui brengt de keel tot rust. Als je verkouden bent kan de geur van een ui daarnaast ook nog de neus openzetten.

Een vochtige doek

Omdat het hoesten meestal wordt veroorzaakt door een irritatie van de keel, is het belangrijk dat de keel zo snel mogelijk herstelt. Dit kun je doen door voor het slapen gaan de keel te omwikkelen met een vochtige doek. Eventueel doe je hier nog een warme sjaal omheen. Er ontstaat nu een broeieffect. De keel wordt warm, wat prettig aanvoelt en het herstel van de keel ook bevorderd. Het hoesten wordt al snel een stuk minder.

De methodes hierboven werken tegen het hoesten, maar soms niet zo goed als je zou willen. Gelukkig weet oma dan nog raadt bij hoesten. Gebruik bij een hoest met taai slijm de hoesttabletten van Actavis. Deze tabletten bevatten acetylcysteïne. Deze stof verdund het slijm, waardoor je het makkelijker ophoest en dus ook minder hoeft te hoesten.

Bij een wat drogere hoest kun je gebruik maken van Roter Noscapect hoestsiroop. Deze hoestsiroop met frambozensmaak is geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar oud. De hoestsiroop bevat een stof die de keel effectief tot rust brengt. De hoestprikkel wordt onderdrukt, waardoor je direct en stuk minder moet hoesten.

Bij een flinke hoest kun je het beste gebruik maken van Natterman Bronchicum Extra Sterk. Deze hoestdrank is voor een droge prikkelhoest. De hoestdrank bevat codeïne, dat de hoestprikkel effectief onderdrukt. Daarnaast werkt de hoestdrank verzachtend voor de keel.

Raadpleeg ook Online Links, Kriebelhoest, Verkoudheid, Buikpijn, Koorts, Misselijk Tips en meer over Hoesten

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op