Hoesten

Oma weet raadt met hoesten, want hoesten kan je met simpele trucjes tegengaan. Je gaat hoesten wanneer de luchtwegen geprikkeld worden. Eigenlijk is hoesten een soort bescherming. Door te hoesten blaas je schadelijke stoffen en ziekteverwekkers naar buiten. Maar hoesten is ook erg storend en op den duur erg pijnlijk. Gelukkig weet oma raadt bij hoesten. Er zijn veel makkelijke manieren om het hoesten te verminderen. Gebruik je daarnaast ook hoestdrank, dan hoest je gegarandeerd minder.

Wanneer de keel geïrriteerd is, krijg je sneller een hoestreflex. Dit is ook het geval als je keel erg droog is. Niets is zo vervelend als een droge kriebelhoest. Hoesten zorgt op den duur voor een zere keel en kan alle energie uit je lichaam slurpen. Een goede manier om het hoesten tegen te gaan is het drinken van warme kamillethee. De thee verwarmt de keel, wat het herstel bevorderd, maar verzacht de keel ook nog eens. Hierdoor krijg je minder snel een hoestreflex en hoest je dus minder.

Honing

Je kunt ook één á twee eetlepels honing slikken. Honing verzacht de keel aanzienlijk, waardoor je minder hoest. Het is wel handig om na het slikken van de honing niet direct iets te drinken, omdat dit de honing wegspoelt. Bij de honing kunnen eventueel enkele druppels citroensap worden toegevoegd.

Om snel van het hoesten af te komen, is het belangrijk dat de keel snel hersteld. Het lichaam herstelt sneller bij een wat hogere temperatuur. Je kunt de keel warmer maken door een natte doek om de keel te wikkelen. Deze omhul je vervolgens met een sjaal. Het gevolg is dat je een broeieffect krijgt rond de keel, waardoor de keel flink opwarmt. Dit voelt niet alleen prettig, maar zorgt er ook voor dat de keel sneller herstelt en je dus minder moet hoesten.

Tegen het hoesten werkt het ook om keelsnoepjes te eten. Omdat je op deze snoepjes moet zuigen, ga je meer slikken. Dit verzacht op den duur de keel, waardoor de keel minder zeer doet en je een stuk minder hoest.

Hoesten-oma-weet-raadtWerken al deze manieren niet goed of niet voldoende, dan weet oma nog steeds raadt bij hoesten. Er bestaan namelijk ook hoestdrankjes met daarin medicijnen die de hoestreflex tegengaan. Een hoestdrank die goed bekend staat is Natterman Hoestdrank Bronchicum Extra Sterk. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een extra sterke hoestdrank. Deze hoestdrank werkt vooral erg goed tegen een droge hoest of kriebelhoest. De hoestdrank bevat codeïne, een stof die de hoestreflex onderdrukt. Hierdoor hoest je veel minder vaak en ontstaat er niet meer zomaar een kriebelhoest. Daarnaast bevat Natterman Hoestdrank Bronchicum Extra Sterk ook nog eens kruiden die de keel verzachten. Doordat de keel verzacht wordt, is er minder irritatie en ga je minder snel hoesten. De hoestdrank mag vier keer per dag gebruikt worden en zorgt voor langdurige verlichting. Gebruik de hoestdrank in combinatie met één van de bovengenoemde manieren van oma om volledig van het hoesten af te komen. En raadpleeg voor al het andere Oma’s Nuttige Links!

Lees ook Hoesten Tips, Aften, Hoofdpijn, Griep, Hooikoorts, Keelpijn, Misselijkheid en Kriebelhoest

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op