Fruitvliegjes

Klein, maar o zo vervelend, gelukkig weet oma raadt met fruitvliegjes. Fruitvliegjes komen over de hele wereld voor en kunnen zorgen voor een vervelende fruitvliegjesplaag. Waar fruit is, kunnen fruitvliegjes overleven. De vliegjes eten van gistend materiaal. Dat is bijvoorbeeld fruit dat goed rijp is of al een klein beetje begint te rotten. Met een goede voedingsbron vermeerderen fruitvliegjes zich enorm snel. Voor je het weet heb je tientallen of wel honderden fruitvliegjes in het huis. Dit is niet alleen onhygiënisch, maar ook erg storend als ze rond je hoofd en het eten vliegen.

Ontdek een paar trucjes

Je ziet fruitvliegjes natuurlijk vooral rond de fruitschaal, maar ook in prullenbakken of bij etensresten in het huis. Fruitvliegjes zijn vervelend, maar vrij goed te bestrijden. Oma weet raadt met fruitvliegjes. Volg één van oma’s adviezen. Je kunt de fruitvliegjes bestrijden met een paar simpele trucjes, of je kunt gebruik maken van speciale bestrijdingsmiddelen.

Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze altijd en dat geldt ook voor fruitvliegjes. Voorkom fruitvliegjes door oud fruit zo snel mogelijk weg te gooien. Zodra fruit donkere plekken heeft, beginnen de fruitvliegjes te komen. Wanneer je fruit weggooit, is het handig dit direct in een buitencontainer te doen. Soms zitten de fruitvliegjes namelijk ook in de prullenbak. Je kan de fruitvliegjes dan beter buiten in de container hebben dan in de prullenbak binnen.

Oplossing voor Alle Klussen en Ongediertebestrijding>>

Als de fruitvliegjes rond één plek bij elkaar zitten kan het al voldoende zijn om ze allemaal op te zuigen met de stofzuiger. Zorg wel dat je de stofzak direct leegt, want de vliegjes gaan niet dood van het opzuigen zelf.

Balsamicoazijn

Een goede manier om de fruitvliegjes te vangen is om een schaaltje balsamicoazijn neer te zetten. Voeg hier een paar druppeltjes afwasmiddel aan toe. De vliegjes worden aangetrokken door de azijn, maar kunnen eenmaal in het schaaltje er niet meer uitkomen. Normaal gesproken kunnen de vliegjes op de azijn staan, maar dankzij de zeep zakken ze in de azijn en verdrinken ze. Heb je een groot huis, dan kun je op meerdere plekken een schaaltje neerzetten om de fruitvliegjes snel en effectief te bestrijden.

Jij betaalt vast ook te veel! Doe snel Besparende Vergelijkingen>>

Wijnfles

Op een vergelijkbare manier kun je de fruitvliegjes vangen met een wijnfles. Laat een klein restje wijn achter op de bodem van de fles. De vliegjes vinden hun weg in de fles, maar komen er niet meer uit. Ook hier kun je eventueel een paar druppeltjes afwasmiddel toevoegen om er zeker van te zijn dat de fruitvliegjes de fles niet meer uitkomen. De beste resultaten behaal je met rode wijn.

Fruitvliegjes-oma-weet-raadtFruitvliegjesvanger

De manieren hierboven werken goed, maar soms nog niet voldoende. Gelukkig weet oma nog raadt. Maak gebruik van een speciaal bestrijdingsmiddel om van de fruitvliegjesplaag af te komen. De Doctor Clean Fruitvliegjesvanger werkt erg effectief. Ook hier lok je de fruitvliegjes met een zoete vloeistof. Eenmaal in de val, komen de fruitvliegjes er niet meer uit. Het voordeel van deze fruitvliegjesvanger is dat hij maar liefst een maand meegaat. Een schaaltje azijn moet je soms na één dag al vernieuwen. Deze fruitvliegjesval werkt simpel en kost weinig moeite om op te zetten.

Raak ook verlost van Luizen, Acne, Mieren, Aambeien, Onkruid, Vlooien, Vlekken en Voetschimmel
Of bespaar veel tijd en/of geld met Oma’s Links voor alle fasen in je leven, ontdek alle Nuttige Tips!

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op