Vlekken

Per ongeluk een vlek gemaakt, dan weet oma raadt met vlekken. De meeste soorten vlekken kunnen vrij gemakkelijk verwijderd worden op een aantal simpele manieren. Deze trucjes van oma zijn erg effectief en je hebt er niks bijzonders voor nodig. Voor hardnekkige vlekken kan het handig zijn om een speciale vlekverwijderaar te gebruiken. Dit zijn vloeistoffen met speciale ingrediënten die heel effectief een vlek verwijderen.

Milieubewust Schoonmaken? Gebruik Natuurlijke Producten>>

Vetvlekken zijn makkelijker te verwijderen dan vaak wordt gedacht. Allereerst moet er gekeken worden wat voor type vetvlek het is. Gaat het bijvoorbeeld om kaarsvet, dan haal je eerst zo veel mogelijk van het kaarsvet weg met bijvoorbeeld de achterkant van een mes. Zit de vlek in een kledingstuk of ander soort textiel dat gewassen kan worden, dan smeer je de vlek in met afwasmiddel. Wees vooral niet te zuinig met het afwasmiddel. Je laat het afwasmiddel kort intrekken en wast vervolgens het kledingstuk gewoon mee met de reguliere was. Na de wasbeurt is in de meeste gevallen de vlek verdwenen. Deze manier werkt ook erg goed bij hardnekkige grasvlekken. Vind meer tips speciaal voor Vetvlekken Verwijderen.

Vlak strijken

Werkt dit niet, dan weet oma gelukkig nog raadt met de vlekken. Een vetvlek kun je ook verwijderen door de vlek te strijken met een stukje grauw papier tussen het strijkijzer en de vlek. Dit is bijvoorbeeld papier waarin fruit en groente wordt verpakt op de markt. Het papier neemt door de warmte al het vet op, waardoor de vlek verdwijnt.

Naast vetvlekken, zijn ook rode wijnvlekken berucht. Rode wijnvlekken zijn moeilijk te verwijderen, maar ook hier weet oma raadt mee. Gooi direct na het morsen zout over de vlek. Het zout neemt de rode wijn op, waardoor het minder snel zal hechten aan het oppervlakte waarop gemorst is. Een andere manier is de wijnvlek te overgieten met witte wijn. Witte wijn en laat de rode kleur verdwijnen. Was de vlek naderhand nog wel met water, omdat witte wijn een plakkerige plek achterlaat.

Vlekken-oma-weet-raadtOok inktvlekken zijn berucht om hun hardnekkigheid. Inktvlekken zijn lastig te verwijderen, maar wederom weet oma raadt. Inktvlekken verwijder je door wat alcohol of spiritus over de vlek te gieten. Laat dit even intrekken en de vlek is vaak al volledig weg. Heb je geen alcohol of spiritus bij de hand, dan kan je ook melk gebruiken. Melk neemt de kleur van de inkt op en trekt niet in de kleding.

Hoewel al deze manieren om vlekken te verwijderen goed werken, behaal je de beste resultaten met een echte vlekverwijderaar. Een goede vlekverwijderaar is bijvoorbeeld Vanish Oxi Action Intelligence Plus vlekverwijderaar. Deze echte vlekkenkampioen heeft een goede reputatie en kan zelfs de meest hardnekkige vlekken effectief verwijderen. Je bedekt vlekken met het poeder en wast vervolgens de kleding gewoon mee met een normale wasbeurt. De vlekken zijn na de wasbeurt nergens meer te bekennen. Je kunt het poeder ook gebruiken voor vlekken op bijvoorbeeld een tapijt. Laat het poeder intrekken en was daarna grondig met warm water. Zelfs de grootste vlek verdwijnt met Vanish Oxi Action Intelligence Plus.

Ecologisch Schoonmaken

Wil je vlekken verwijderen zonder schade aan te richten aan mens en milieu? En ook nog met goedkope middeltjes die je waarschijnlijk al in huis hebt? Leer dan hoe je Zelf Schoonmaakmiddel Maken kunt met ECO Producten en bespaar jaarlijks veel geld!

Ontdek meer Goede Tips speciaal voor verwijderen Vetvlekken, Onkruid Verdelen en Anti Vlooien Tips

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op