Keelpijn

Een zere keel is erg vervelend, maar gelukkig weet oma raadt met keelpijn. Keelpijn kan van de één op de andere dag ontstaan. Het kan veroorzaakt worden door een verkoudheid, maar ook door simpelweg te lang op de tocht te zitten. Keelpijn is natuurlijk erg storend. Slikken en praten doet zeer. Als je er ook nog bij moet hoesten is het helemaal vervelend. Gelukkig weet oma raadt bij keelpijn. Er zijn veel simpele manieren om snel van je keelpijn af te komen. Daarnaast zijn er zuigtabletten beschikbaar die erg goed werken tegen keelpijn. Een combinatie van één van oma’s adviezen en de zuigtabletten zorgt gegarandeerd voor een snelle verlichting van je keelpijn.

Gorgelen met zout water

Een goede manier om van keelpijn af te komen is om te gorgelen met zout water. Het werkt nog beter als het water lauw is. Er kan ook gegorgeld worden met water met aluin. Doe dit een paar keer per dag om de beste resultaten te behalen. Wat ook helpt is om snoepjes te eten waarop je moet zuigen. Door het zuigen ga je vaker slikken. In het begin doet dit pijn, maar na een tijdje wordt de keelpijn hier juist minder van. Het beste is om keelsnoepjes te nemen, omdat zoete snoepjes op den duur niet zo lekker zijn en ook niet goed zijn voor je tanden.

Honing

Je kunt ook honing slikken tegen de hoofdpijn. Neem één of twee eetlepels honing met een klein beetje citroensap. Slik dit door en drink daarna een tijdje niet. De honing verzacht de keel, waardoor je veel minder last hebt van keelpijn.

Een andere manier om van je keelpijn af te komen is het drinken van warme kamillethee. Kamillethee verzacht de keel en kan de keelpijn flink tegengaan. Door honing toe te voegen aan de thee maak je de keel nog zachter en minder pijnlijk. Ook andere theesoorten helpen over het algemeen goed tegen een zere keel.

Oma weet ook raad als je de volgende dag niet weer wakker wilt worden met keelpijn. Leg een natte doek om je nek en omwikkel deze met een plastic zak, gevolgd door een sjaal. De natte doek gaat vervolgens flink broeien, wat goed is voor het herstel van de keelpijn. Overdag is het dragen van een sjaal ook handig. Het is namelijk belangrijk dat je de keel zo warm mogelijk houdt.

Keelpijn-oma-weet-raadtHoewel al deze manieren goed werken, werken keeltabletten het beste. Zo kun je Zuigtabletten van Trachitol kopen tegen de keelpijn. De zuigtabletten van Trachitol bevatten geen suikers en hebben een frisse pepermuntsmaak. De tabletten bevatten werkzame stoffen die de keelpijn effectief tegen gaan. De zuigtabletten zorgen voor een snelle verlichting en mogen acht keer per dag genomen worden. Vaak wordt keelpijn veroorzaakt door een bacteriële ontsteking, bijvoorbeeld bij een verkoudheid. Trachitol werkt niet alleen pijnstillend, maar ook antibacterieel. Door Trachitol te gebruiken herstel je dus ook sneller van een eventuele infectie. Door de zuigtabletten van Trachitol te combineren met bijvoorbeeld de hierboven genoemde kamillethee, kom je gegarandeerd sneller af van je keelpijn.

Bestrijd ook Buikpijn, Koorts, Hoofdpijn, Eczeem, Keelpijn, Verkoudheid, Hoesten en Overgewicht
Voor alle andere oplossingen in het dagelijks leven heeft Oma Internet Links verzameld!

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op