Onkruid

Oma weet raadt met onkruid, zodat je tuin nooit meer overwoekerd wordt door ongewenste planten. De definitie van onkruid is een beetje vaag. Onkruid is namelijk iedere plant die door de eigenaar van de tuin of het land niet gewenst is. Voor de ene persoon is een specifieke bloem onkruid, voor de ander niet. In tuinen zien we vooral vaak vervelende groene stengels tussen de tegels en bloemen groeien. Van dit onkruid wil je zo snel mogelijk af, maar vaak komt het ook zo weer terug. Met de tips van oma kom je snel en simpel van onkruid in de tuin af.

Bij onkruid tussen de tegels kan het erg lastig zijn dit onkruid te verwijderen. Door het onkruid eerst te doden, kun je het later makkelijker verwijderen. Giet bijvoorbeeld kokend water of azijn over het onkruid. De volgende dag is het onkruid dood en vergeeld. Vervolgens trek je gemakkelijk en snel het onkruid tussen de tegels vandaan. Omdat ook de wortels dood zijn, komt het onkruid ook niet meer zomaar terug.

Onkruid tussen stenen verwijder je ook door het te overgieten met zout water. Los een kilo zout op in een flinke emmer water en giet dit over al het onkruid. Herhaal dit eventueel een paar keer. Het onkruid neemt het water op, maar kan niet goed tegen de grote hoeveelheid zout. Het gevolg is dat het onkruid afsterft en verdwijnt.

Mocht dit niet voldoende helpen, zijn onderstaande onkruidverdelgers te koop. Ook vrijblijvend informeren bij een hovenier werkt goed, online kun je snel anti onkruid Advies met Prijsopgave aanvragen bij tuinspecialisten. Zowel voor tuinonderhoud als aanleg en renovatie van je tuin.

Oma-weet-raadt-onkruidPokon

Heb je een gazon, dan is er niets zo vervelend als onkruid tussen de grassprieten. Je kunt hier natuurlijk geen azijn of kokend water over het onkruid gieten, want dan gaat ook het gras dood. Het is handiger om het onkruid te bestrijden met de korrels van Pokon. Pokon Onkruidweg Gazon bevat stoffen die het onkruid doodt en tegelijkertijd het gras beter laat groeien. Doordat het gras beter groeit krijgt nieuw onkruid ook minder kans om te groeien. Pokon Gazon Totaal herstel zit in een verpakking van ca. 3 kg. Dit is voldoende voor ruim 25 m2 gazon.

Onkruid tussen de tegels kun je ook verwijderen met een Onkruidborstel van Gardena. Deze staalborstel veegt al het onkruid weg, zonder de tegels te beschadigen. Het is handig om bij de borstel een Gardena Steel Combisysteem te kopen waar je de borstel (en andere handige gereedschap hulpstukken voor in de tuin) op kunt vastschroeven. Ze hoef je niet constant te buigen om het onkruid weg te vegen. Op de handige steel van de borstel kan daarnaast ook bijvoorbeeld een schoffel of hark geschroefd worden. Op de borstel zit een garantie van maar liefst 25 jaar, dus je hoeft nooit meer een nieuwe borstel te kopen. Bestel hem Direct Online!

Vloeibare onkruidbestrijder

Tegen-onkruiid-en-mosTenslotte kan er ook gebruik gemaakt worden van ECOstyle Ultima tegen onkruid en mos. Deze vloeibare onkruidbestrijder is geheel biologisch afbreekbaar en bestrijdt onkruid en mos. Sproei de bestrijder over het onkruid op dagen dat het niet regent. Na een paar keer herhalen verdwijnt al het onkruid als sneeuw voor de zon. Voor 1 m2 heb je maar 100 ml ECOstyle Ultima tegen Onkruid en Mos nodig. De onkruidbestrijder komt in een verpakking van 4 liter.

Anti onkruid bestrating

Als je onkruid tussen tegels permanent wil voorkomen, kun je het met nieuwe anti onkruid bestrating preventief aanpakken. Kies voor een schoon zandpakket, in dit gele zand zitten geen onkruidzaden. Als afscheiding tussen de zwarte aarde en het zandpakket kun je een stevig worteldoek laten aanbrengen. Dit voorkomt dat wortels van nabijgelegen bomen en stuiken in het zandpakket kunnen doordringen. Je kunt online direct goedkope Anti Onkruid Bestrating aanvragen.

Zo ben je zeker jaren af van onkruid wieden tussen straatklinkers en terrastegels. Ook een goede stratenmaker informeert je graag naar de mogelijkheden, vraag vooraf altijd een concurrerende Bestrating Offerte voor straatwerk inclusief arbeid, worteldoek, grondwerk en sierstenen.

Naast Anti Onkruid tips weet oma ook raad met Mieren, Vlekken, Hooikoorts en Zonnebrand, zie Online Links>>

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op