Koortslip

Zo snel mogelijk afkomen van je koortslip, dan weet oma raadt. Een koortslip wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus. Bijna iedereen draagt dit virus en bij ongeveer één derde van de bevolking ontstaat er af en toe een koortslip. Een koortslip is erg vervelend en beschamend voor de meeste mensen. Het staat niet mooi en leidt enorm af, maar is gelukkig simpel te voorkomen. Volg één van de tips van oma, of gebruik speciale middelen om zo snel mogelijk van je koortslip af te komen.

Je kunt een koortslip eenvoudig genezen met deze handige tips of snel werkzame Doe-Het-Zelf Stop Koortslip Stappenplan

Veel stress en een slechte gezondheid?

Een koortslip ontstaat een stuk sneller bij stress en een slechte gezondheid. In deze situaties krijgt het virus de kans om een infectie te veroorzaken. Als je goed gezond bent en weinig stress hebt, krijgt het virus de kans niet om een koortslip te veroorzaken. Een koortslip voorkomen is soms dus zo simpel als goed gevarieerd eten, voldoende rusten en stress voorkomen. Verder kan een koortslip ook ontstaan door UV-straling in het zonlicht. Op een zonnige dag is het verstandig je lippen te beschermen met bijvoorbeeld lippenbalsem of Labello. Hierdoor worden je lippen minder blootgesteld aan UV-straling, waardoor de kans op een koortslip een stuk kleiner is. Tip te laat gelezen en tocht verbrand? Kijk dan bij wat te doen bij verbranding.

Tandpasta

Wanneer je de eerst jeuk en irritatie voelt in je lip, is het handig om direct wat tandpasta op de lip te smeren. Hiermee kun je voorkomen dat er ook daadwerkelijk een koortslip ontstaat. Vervang de tandpasta af en toe en zorg dat je tussendoor de lip goed schoonmaakt. Met een beetje geluk krijg je geen koortslip of een veel minder erge koortslip.

Het kan ook helpen om de koortslip, nog voordat hij al zichtbaar is, in te smeren met zinkzalf. Zinkzalf droogt de lip enigszins uit, waardoor de koortslip zich niet goed kan ontwikkelen. Het voelt niet heel prettig, maar je voorkomt ermee dat de koortslip groot en duidelijk wordt.

Betadine-oma-weet-raadt-koortslipBetadine

Je kunt ook Betadine zalf smeren op een koortslip. Deze zalf is gemaakt voor schaaf- en brandwondjes, maar werkt ook desinfecterend. Door een dun laagje Betadine Zalf op je koortslip te smeren, wordt het virus zwakker. Hierdoor herstel je een stuk sneller van die vervelende koortslip.

De oplossing is misschien simpel.

HerpothermHerpotherm

Voor de beste resultaten kun je gebruik maken van speciale middelen tegen een koortslip. Oma weet raadt en geeft je de beste middelen. Een effectieve manier om koortslippen te voorkomen is gebruik maken van Herpotherm, ook wel bekend als H.K. Met dit middel wordt de lip korte tijd flink verwarmd. Hierdoor krijgt het virus de kans niet meer om een koortslip te veroorzaken. Onderzoekers in binnen- en buitenland tonen aan dat Herpotherm goed werkt tegen koortslippen.

Gewoon kijken of dit werkt!

Fenistil-koortslipFenistil Penciclovir

Je kunt ook gebruik maken van een zalf die koortslippen tegengaat. Fenistil Penciclovir is een zalf die de pijn verzacht in het herstel bevorderd. Je lichaam wordt gestimuleerd om het virus aan te pakken, waardoor je sneller van die vervelende blaasjes af bent. Breng de zalf iedere twee uur op voor de beste resultaten. Al snel merk je dat de koortslip begint te verdwijnen dankzij de zalf.

Stop koortslip stappenplan

Een koortslip op natuurlijke wijze verhelpen kan ook, pak de oorzaak aan zonder dure smeermiddeltjes. Wil je ook een stappenplan voor koortslip vrij leven terug? Lees dan snel het Levensverhaal van Monique Evers, en stop je vervelende koortslip binnen 3 dagen!

Koortslip weg? Lees ook Oma’s Nuttige Links, tips voor Koorts, Misselijkheid, Puistjes, Eczeem en Aambeien

Geplaatst door: Oma weet raadt

Nuttige tips gelezen? Deel dit bericht op